StoryEditorOCM

MILIJUNSKA FLOTAIzbio požar na mini kruzeru u luci u Krilu Jesenicama, pogledajte fotografije vatrogasaca u akciji

Piše Sandra Barčot
23. svibnja 2023. - 09:59

Vatreno je jutro počelo u Krilu Jesenicama i to doslovno – izbio je požar na brodu, mini kruzeru vezanom na mulu u mjesnoj luci, no srećom je brzom intervencijom članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Dugi Rat" sve riješeno dok si rekao keks!

- Vatra je izbila na srednjoj palubi, u prostoriji s akumulatorima. Dojavu smo dobili u 7.21 sati, izišli smo na intervenciju pet minuta kasnije, a već u 7.40 sati smo lokalizirali požar, te ga kompletno ugasili u 9 sati – referira nam događanja Stanko Bandalo, zapovjednik na intervenciji u kojoj je sudjelovalao 11 vatrogasaca s tri vozila.

Doznajemo kako je sreća u nesreći bila ta što se sve događalo u jednoj brodskoj prostoriji, izoliranoj pa budući da su gasitelji brzo intervenirali, požar se nije proširio brodom koji uskoro treba na svoj prvi ovosezonski vijađ.

- Nema ni velike štete jer se radi o čeličnom brodu, samo su uništene baterije, pucale su zbog visoke temperature, dok smo mi imali problema s velikom količinom dimom. Izdimljavali smo ga, te smo na kraju riješili sve vrlo brzo – ističe Bandalo.

Akcija je brzo okončana, pa je brod inače u turističke svrhe, mini kruzer za tjedna kružna putovanja srednjim Jadranom - spašen. Sada će trebati otkloniti kvar, zamijeniti uništene baterije novima, prostoriju prebojiti, anulirati posljedice požara, te isploviti na more, na novu turističku đitu.

Jer srećom vatra se nije proširila dalje, nije bilo ugroze ni ljudskih života. Požar koji bi bio koban za taj brod, ali i sve ostale koji su se tada našli u luci, budući da se vrijednost plovila cijeni na milijune eura, brzom intervencijom vatrogasaca je - ugašen!

24. travanj 2024 15:32