StoryEditorOCM

pomorska večerJadran Marinković: Jadroplov je isplatio sve dugove pomorcima, a od 1. listopada ide i povećanje plaća od 10 posto

Piše OM
28. rujna 2021. - 08:52

U prošlotjednoj emisiji Pomorska večer iz pulskog studija HRT Radija gostovao je Jadran Marinković, hrvatski radijski voditelj i urednik na Radio Splitu te dobitnik nagrade za životno djelo u novinarstvu.

Gospodin Jadran Marinković već je svima dobro poznato ime etera HRT Radija – naime iz Splita je pune 33 godine vodio i uređivao upravo emisiju Pomorska večer.

Gospodin Marinković je u novom izdanju Pomorske večeri komentirao srednjoškolsko obrazovanje u pomorskim školama. Iznio je i neke kratke informacije iz prve ruke iz njegovog razgovora s novim direktorom Jadroplova – gospodinom Ivanom Pavlovićem, prenosi Pomorac.hr.

Kako gospodin Marinković saznaje od novog predsjednika Uprave Jadroplova, gospodina Ivana Pavlovića, Jadroplov je isplatio sve dugove pomorcima.

Prema informacijama ‘iz prve ruke’, Marinković kaže da od 1. listopada ide i povećanje plaća pomorcima od 10%. Pavlović vjeruje da će Jadroplov opstati i ostati u Splitu unatoč trenutno maloj floti koja broji samo 5 brodova. Kako ističe Marinković, na ruku im ide trenutna situacija s vozarinama koje su u plusu, pogotovo u bulk-u.

U razgovoru s jednim profesorom Pomorske škole iz Splita, gospodin Marinković saznaje da je učenicima pomorske škole problem često matematika – i to čak tablica množenja i razlomci.

Podsjetimo, kako je portal Pomorac.hr nedavno pisao, slična situacija je i u zadarskoj Pomorskoj školi, u kojoj vlada prava ‘epidemija jedinica’. I ondje su problem matematika i mehanika.

Profesor iz Splita naglašava kako nedostaje kadra za stručne predmete. Plaća nije problem, nego zahtjevi i uvjeti za taj posao. Zahtjevi i uvjeti su, kako kaže Marinković ”kao da se treba predavati u NASA-i, a ne u srednjoj školi”.

24. travanj 2024 05:37