StoryEditorOCM

POSLJEDICE PANDEMIJEJadrolinija ukinula trajektnu liniju Zadar - Ancona: ‘Nije rentabilna, možda je vratimo u sezoni!‘ Ostaju linije Dubrovnik - Bari i Split - Ancona

Piše Zadarski.hr
11. siječnja 2022. - 12:53

Međunarodna trajektna linija Zadar - Ancona izbrisana je sa stranice Jadrolinije.

Nema više brodske veze s Italijom koju su talijanski brodari uspostavili davno prije rata. Jedina međunarodna brodska linija koju je Zadar imao "šaptom je pala", a da nitko od zadarske politike, pa ni državni tajnik za more, Zadranin Josip Bilaver, nisu to spriječili, piše Zadarski.hr.

Iz Jadrolinije su to pravdaju se globalnom pandemijom. 

- Međunarodna linija Zadar – Ancona održava se sezonski od 2004. godine. Pojavom pandemije COVID-19 početkom 2020. godine privremeno su obustavljene sve međunarodne linije pa tako i međunarodna linija Zadar - Ancona. Temeljem Odluke Kriznog stožera početkom travnja uspostavljena je teretna trajektna linija Zadar – Ancona, radi općeg gospodarskog interesa Republike Hrvatske. Tijekom srpnja 2020. godine Jadrolinija prvi put uvodi katamaransku liniju Zadar – Ancona koja omogućava turistima iz Italije dolazak u Hrvatsku. Navedene linije su bile komercijalnog karaktera te uslijed pandemije koja je snažno pogodila emitivna tržišta gotovo je potpuno pala potražnja za ovom uslugom te je odlučeno privremeno obustaviti održavanje navedene linije - rekli su nam iz Jadrolinije te dodali:

- Plan je da se ove sezone ponovno uspostavi međunarodna linija Zadar - Ancona koja bi bila komercijalno isplativa, a što ćemo svakako na vrijeme najaviti - zaključili su.

Sad kada ima Zadar najveću i najmoderniju putničku luku u Gaženici, ostao je bez ikakve brodske veze s Italijom.

Ipak, državna brodarska putnička kompanija, oglasila je prodaju na međunarodnim linijama Dubrovnik – Bari, od travnja do kraja studenog i Split – Ancona, čak cijelu godinu.

22. travanj 2024 18:28