StoryEditorOCM

europska sredstvaJavna ustanova ‘More i krš‘ dobila brod, služit će za nadzor zaštićenih područja i područja ekološke mreže Natura 2000

Piše OM
10. kolovoza 2022. - 16:37

Predstavljen je brod „Sveti Jeronim“, kojega je Javna ustanova „More i krš“ nabavila sredstvima Europske unije, a služit će nadzoru zaštićenih područja i područja ekološke mreže Natura 2000, objavljeno je na internetskoj stranici Splitsko-dalmatinske županije.

Ravnatelj ove ustanove Domagoj Lažeta navodi kako je ovo jedan od segmenata sudjelovanja u projektu Razvoj kapaciteta za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

image
Splitsko-dalmatinska županija

- Nabava ovoga broda je kruna sudjelovanja naše ustanove u ovom projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Projekt je vrijedan 186 milijuna kuna, od čega je 160 milijuna kuna financirano sredstvima Europske unije. Kroz taj projekt naša ustanova je ishodila tehničku pomoć za izradu planova upravljanja te smo dobili dva terenska vozila ukupne vrijednosti 500 tisuća kuna, a vrhunac je nabava ovoga plovila - zaključio je Lažeta.

image
Splitsko-dalmatinska županija

Župan Blaženko Boban ističe višestruku korist ovoga broda.

- Dobili smo najbrži i najbolji brod. U konačnici, treba imati na umu kako je naše maritimno područje daleko najveće. Gotovo jedna trećina obale pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji. Brod je iznimne maritimne sposobnosti i koristit će nam za nadzor i obilazak zaštitnih područja priobalja i jadranskih otoka te za izradu studija sidrišta, sve u funkciji zaštite pomorskog dobra i resursa priobalnih i otočnih područja - izjavio je Boban.

image
Splitsko-dalmatinska županija
24. travanj 2024 22:18