StoryEditorOCM

jedinstveni izletJedrima do Vranskog jezera: suradnja TZO Murter-Kornati, Latinskog idra i PP Vransko jezero rezultirala novim projektom

Piše šibenski.hr
1. srpnja 2021. - 10:21

Suradnja  TZO Murter-Kornati, Latinskog idra i  PP Vransko jezero, rezultirala je novim projektom “Jedrima do Vranskog jezera”.

Ovim projektom nastoji se posjetitelje upoznati s važnošću drvenog broda, prekomorskih posjeda Murterina na Modravama te prirodnih ljepota koje pruža Vransko jezero, javlja Šibenski.hr.

Izlet započinje plovidbom tradicionalnim drvenim brodom na latinsko jedro, koji je jedinstveni znak murterske prepoznatljivosti. Murterini su brod koristili isključivo za prijevoz. Gotovo je svaka obitelj bila ovisna o brodu. Gostima bi se na taj način ukazalo na to kako su nekada naši pretci odlazili do svojih maslinika na Modravama, te do ostalih prekomorskih posjeda.

Posjetiteljima će biti osiguran ulazak te razgledavljanje Parka prirode Vransko jezero te svih prirodnih ljepota koje se nude.

Samim dolaskom na Modrave, kreće se u kratku šetnju do PP Vransko jezero uz educiranje posjetitelja o Modravama i PP Vransko jezero.

- U trajanju od 45 minuta posjetitelje ćemo provesti kroz poznatu turističku rutu upoznavajući ih sa blagodatima koje nudi Vransko jezero.

Tura počinje 08. srpnja i traje do 26. kolovoza. Polazak je svakog četvrtka u 18 sati, a broj polaznika je ograničen. Cijeli izlet traje oko dva sata, te će se sami posjetitelji moći okušati u jedrenju broda na latinsko jedro- kazala je Mateja Bašić, direktorica TZ Murter- Kornati.

27. travanj 2024 01:03