StoryEditorOCM

očevid u tijekuKod Koločepa spašeno 28 putnika i članova posade izletničkog broda, umalo je udario u stijene

Piše Hina
8. kolovoza 2023. - 11:31

Putnici i posada izletničkog broda Sveta Eufemija, njih 28, spašeni su u nedjelju navečer nedaleko od Koločepa, stradalih i ozlijeđenih nema.

Poziv pogibelji broda, hrvatske zastave, zaprimljen je u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka (MRCC) u nedjelju u 21 sat, kada su ostali bez pogona za plovidbe nedaleko od Koločepa.

S obzirom na to da je postojala opasnost da brod nošen valovima udari u obalne stijene, pokrenuta je koordinirana akcija spašavanja s dubrovačkom Kapetanijom te je nedugo nakon dojave spasilački brod Danče pronašao Svetu Eufemiju u blizini Rta Bezdanj, na otoku Koločepu.

Na brodu je bilo 28 osoba, uključujući posadu, a nakon što je utvrđeno da nema stradalih i ozlijeđenih, brod je otegljen prema putničkoj luci Gruž, gdje je privezan u nedjelju navečer.

Očevid o uzrocima havarije provodi se u djelokrugu Lučke kapetanije Dubrovnik, izvijestilo je Ministarstvo mora.

Ministarstvo je izvijestilo i da u požaru motorne jahte kod otoka Žuta, u nedjelju navečer, nije bilo ozlijeđenih, ni onečišćenja mora.

Vlasniku opožarene jahte naloženo je da ukloni i zbrine podrtinu u što kraćem roku, dok će se točan uzrok pomorske nesreće ustanoviti daljnjim očevidnim radnjama.

27. travanj 2024 17:48