StoryEditorOCM

na čisto gorivoKompanija MSC Cruises pojačava flotu novim LNG kruzerom, pogledajte luksuznu ‘Euribiu‘

Piše M.I.
23. veljače 2023. - 12:56

Kompanija MSC Cruises najavila je pojačanje svoje flote s brodom MSC Euribia koji će ploviiti na LNG koje je jedno od najčišćih brodskih goriva dostupno u većem razmjeru.

Kruzer će također biti opremljen najsuvremenijom opremom za zaštitu okoliša uključujući napredni sustav obrade otpadnih voda u skladu s "Baltičkim standardom“, gospodarenje otpadom, mjere za postizanje energetske učinkovitosti kao i mogućnost spajanja na elektroenergetsku mrežu za vrijeme boravka u luci gdje je takva infrastruktura dostupna omogućujući nultu emisiju s broda.

Kompanija je, naime, danas objavila kako će se svečanost imenovanja najnovije perjanice flote, broda MSC Euribia, održati 8.lipnja u Kopenhagenu.

image

Brod Euribia

MSC

Inače, eksterijer ovog luksuznog kruzera će biti oslikan freskom koja predstavlja zaštitu i očuvanje morskog okoliša. Umjetničko djelo je osmislio njemački grafički umjetnik Alex Flaemig, a dizajnom se želi prenijeti poruka o važnosti zaštite ovog osjetljivog i složenog ekosustava.

MSC Euribia je nazvana po drevnoj božici Eurybiji koja je koristila vjetrove, vrijeme i zviježđa kako bi ovladala morima što je ujedno i vizija ovog broda – da ovlada uvođenje suvremenih održivih tehnologija za zaštitu i očuvanje dragocjenog morskog ekosustava.

Počevši od 10. lipnja MSC Euribia će ploviti u sjevernoj Europi.

30. travanj 2024 01:07