StoryEditorOCM

nestvarna dobitKompanije koje se bave prijevozom kontejnera zaradile više od Facebooka, Amazona, Netflixa i Googlea - zajedno!

Piše OM
23. studenog 2021. - 13:39

Po najnovijim podacima, kompanije koje se bave prijevozom kontejnera morskim putem sada zarađuju više od mnogih najpoznatijih imena tzv. big techa.

Kako piše Splash247, John McCown, stručnjak za pomorski transport koji je na čelu američkog Blue Alpha Capitala, zbrojio je zajedničku dobit prijevozničkih kompanija za treće tromjesečje i usporedio ih sa "zvijezdama" interneta kao što su Facebook, Amazon, Netflix i Google, koji zajedno poznati su pod skraćenicom FANG.

Dobit od 48,1 milijarde dolara u trećem tromjesečju bila je gotovo 50% veća od ukupne dobiti FANG-a.

U usporedbi s ogromnim zaradama Applea i Microsofta zajedno, profit industrije kontejnerskog prijevoza i dalje je bio gotovo 15% veći, a cijeli sektor je na dobrom putu da ostvari ukupnu dobit od čak 200 milijardi dolara.

- Zaokret u nedavnim rezultatima u kontejnerskom brodarstvu je neviđen. Doista je teško prisjetiti se bilo koje industrije koja je tako naglo porasla u svojim financijskim rezultatima - naveo je McCown u novom izvješću objavljenom tijekom proteklog vikenda.

Izvanredna dobit koju su prijevoznici ostvarili ove godine, u kombinaciji s velikim padom razine pouzdanosti rasporeda prijevoza, izazvali su bijes pošiljatelja robe, a mnoge regulatorne agencije pomno ispituju poslovanje brodara i saveza u kojima se nalaze.

16. travanj 2024 13:55