StoryEditorOCM

DUGOTRAJAN OPORAVAKKornjača Žorž, pronađen kod Visa, na liječenju je u Puli i prima propisanu terapiju, a ima i društvo

Piše VauMijau
1. siječnja 2022. - 11:01

Žorž je pronađen na obalama Visa u lošem stanju. Na njega su naišla djeca koja su reagirala onako kako bi i trebala: pozvali su pomoć. Žorž je odmah prevezen kod veterinara u Split. Tamo je veterinar Mario Gavranović, jer nije imao drugog izbora, amputirao prednju desnu peraju.

Na njoj su bile vidljive teške ozljede, za koje stručnjaci pretpostavljaju da su nastale kad se zapleo u ribarsku mrežu. Kako god bilo, ta peraja je ostala bez protoka krvi i morala je biti uklonjena, piše Vaumijau.

Potom je glavata želva krenula na put kakvom se sigurno nikada u životi nije ni mogla nadati. U srijedu je stigla na skrb u pulski akvarij.

- U našem Centru, Žorž će i dalje primati već propisanu terapiju, a s obzirom na to da je i vidno neuhranjen, primijenit ćemo i poseban protokol ishrane - napisali su u objavi na Facebooku i zahvalili svima koji su pomogli da se jedan maleni život spasi.

Rekli su nam i kako, na svu sreću, amputirana peraja ni najmanje ne sprječava kornjačin povratak u more.

- Planiramo ga vratiti čim se oporavi, odnosno početkom ljeta - pojasnili su.

Uz Žorža, trenutno se u  Centru oporavljaju još tri jedinke; Mini Koko (Micikica), Victoria i Luka Amadeo čiji povratak u more očekujemo početkom ljeta.

27. rujan 2023 16:31