StoryEditorOCM

dogovor sindikata i upraveKroz plaće i benefite, pomorcima Tankerske plovidbe primanja će prosječno porasti za 15 posto!

Piše P. O./Zadarski.hr
14. lipnja 2022. - 15:44

Jučer su u Zadru održani razgovori između predstavnika Sindikata pomoraca Hrvatske i Uprave zadarske Tankerske plovidbe, a dobre vijesti potvrdili su i direktor Mario Pavić i glavni tajnik SPH Neven Malvan: plaće pomorcima će rasti. javlja Zadarski.hr.

- Svi smo svjesni situacije na tržištu i činjenice da plaće na Tankerskoj moraju rasti, ukoliko žele zadržati hrvatske pomorce, a to je definitivno njihova misija i to žele u budućnosti nastaviti raditi. Dogovoreno je povećanje plaća, što kroz osnovicu, što kroz dodatke i bonuse i to bi sve skupa od 1. srpnja trebalo ići gore za nekih 15-ak posto. Detalje još ne možemo definirati, ali od 1. srpnja će definitivno svim hrvatskim časnicima na Tankerskoj plovidbi plaće ići gore za nekih 15 posto - rekao je Melvan najavljujući nastavak sindikalnih pregovora i s ostalim hrvatskim brodarima.

- Naša se kompanija odlučila na usklađenje plaća s aktualnim tržišnim okolnostima i inflacijom. Plaće će rasti svima, ali ne u jednakim postocima, a može se reći da će kroz plaće i benefite biti riječ o prosječnim povećanju plaća od oko 15 posto - kazao nam je Mario Pavić, direktor Tankerske plovidbe koji je nedavno najavio da će Tankerska plovidba „u vrlo kratkom vremenu morati revidirati primanja svojih časnika i dovesti ih u rang s našom najboljom konkurencijom”.

- Nadam se da će naš pomorac ostajati duže u firmi te da će u konačnici biti zadovoljan i sa svojim primanjima i da mu neće biti potrebno odlaziti na strane kompanije, rekao je tada direktor Pavić i podsjetio da Tankerska stvara „kadar i godišnje ukrca između 100 i 150 vježbenika” a konkurentskim je kompanijama „lakše platiti i uložiti u kadar koji je stvorila i odgojila Tankerska” kojoj je važna mjera "retention rate", odnosno stopa zadržavanja pomoračkoga kadra, prije svega časnika, jer to njeni klijenti i unajmitelji mjere.

25. travanj 2024 06:16