StoryEditorOCM

test ili cjepivo?Očekuje se iznimno velik interes: kruzerske kompanije na ljeto uspostavljaju najpopularnije linije

Piše OM
22. ožujka 2021. - 12:58

Globalna industrija krstarenja poduzima prve korake za ponovno pokretanje krstarenja. Pet linija za krstarenje najavilo je svoje ljetne programe, krstarenjima predviđenim za Karibe, Maleziju i Ujedinjeno Kraljevstvo, javlja Pomorac.net.

Royal Caribbean International i Celebrity Cruises postat će prve velike linije za krstarenja koje će obnoviti sjevernoamerička krstarenja, a mjesec dana kasnije i Crystal Cruises pokreće krstarenje Bahamima.

Očekuje se da će interes putnika za ove prve programe biti iznimno velik. Crystal Cruises primaju rezervacije za svoja krstarenja Bahamima koja bi trebala započeti u srpnju, a u prvih 24 sata gotovo 4.000 putnika rezerviralo je putovanje. To predstavlja više od 25 posto od 16 dostupnih putovanja.

Od 5. lipnja 91.000 GT Celebrity Millennium, nudi tjedna krstarenja iz St. Maartena. Celebrity Cruises planira imati u ponudi dva naizmjenična putovanja do Arube, Curacaoa i Barbadosa te do Tortole, Svete Lucije i Barbadosa, a planirano je da se krstarenja nastave i u kolovozu.

Royal Caribbean International, nastavlja s krstarenjima tjedan dana kasnije sa svojim 138.100 GT Adventure of the Seas koji kreće iz Nassaua na Bahamima. Počevši od 12. lipnja, nudit će tjedna krstarenja na Bahamima, otoku Grand Bahama i Cozumelu u Meksiku.

Prije nego što započnu sjevernoamerička krstarenja, Genting je također dobio dozvolu da nudi krstarenja iz Penanga u Maleziji. Počevši od 13. svibnja, 40.053 GT Star Pisces započet će s jednodnevnim i dvodnevnim krstarenjima.

Međunarodne linije za krstarenja također najavljuju programe krstarenja za tržište Velike Britanije. MSC, koji je krstario Mediteranom, planira postaviti brod u Velikoj Britaniji od 20. svibnja, no još se čeka odobrenje vlade.

Detalji programa nisu još objavljeni, ali tvrtka kaže da će za britanske stanovnike ponuditi seriju mini i jednotjednih krstarenja po Velikoj Britaniji. Isplovljavat će se iz Southamptona, a MSC planira dodati i druge luke za ukrcaj.

Princess Cruises Carnival Corporationa također su potvrdili da će pokrenuti krstarenja u Velikoj Britaniji. Kruzeri Regal Princess i Sky Princess imat će u ponudi kratka trodnevna i jednotjedna putovanja iz Southamptona.

Na svim krstarenjima će se poštivati mjere javnog zdravstva, ali poneki detalji se razlikuju zbog zemalja matične luke. I Celebrity i Royal Caribbean kažu da će sva posada biti cijepljena, a odrasli putnici također moraju biti u potpunosti cijepljeni. Bahami i St. Maarten zahtijevaju negativne testove na COVID-19.

Slično tome, Princess dopušta krstarenja samo za cijepljene stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva. MSC da će prihvatiti i necijepljene goste, no prije ukrcaja moraju imati negativan test, piše Pomorac.net.

19. travanj 2024 22:08