StoryEditorOCM

veselje u puliMala kornjača Viktorija nakon devet mjeseci oporavka puštena u more, Aquarium dobio dva važna certifikata

18. lipnja 2022. - 10:29

Pulski Aquarium u petak je dobio dva važna certifikata, a istoga dana u more je, nakon devet mjeseci oporavka, puštena mala trogodišnja kornjača Viktorija.

Kad su malu kornjaču Viktoriju primili u pulski Aquarium, u rujnu prošle godine, imala je 1,3 kilograma težine i bila dugačka 21 centimetar. Sada je samo malo narasla, na 25 centimetra, a ima i kilogram više -  2,3 kilograma.

Pulski akvarij, koji je 2000. godine pokrenula biologinja Milena Mičić, trenutno je najveći akvarij u Hrvatskoj i sudjeluje u brojnim programima očuvanja, pokazujući značajnu predanost u spašavanju i rehabilitaciji morskih kornjača i plemenitih školjki pa je samo tijekom 2001. spašeno više od 180 morskih kornjača, kao i 10 plemenitih školjki.

image
Goran Šebelić/Cropix

Direktorici i osnivačici Mileni Mičić u petak su uručena dva certifikata - Friends of the Sea, kojim je potvrđeno da je to održivi aquarium u skladu s kriterijima Svjetske organizacije za održivost te pravo korištenja loga oporavilišta za morske kornjače.

Glavni cilj Svjetske organizacije za održivost (World Sustainability Organization) je poticanje razvoja tvrtki u održivom smjeru, a primitkom certifikata 'Friend of the sea' Aquarium Pula se obvezuje na društvenu odgovornost i aktivno uključivanje u programe uzgoja ugroženih vrsta, sve u svrhu očuvanja divljih populacija životinja te morskih ekosustava kroz vlastito poslovanje.

image
Goran Šebelić/Cropix

Pulski Aquarium tako je još jednom prepoznat od nacionalnih i međunarodnih institucija zbog provođenja aktivnosti zaštite morskih kornjača i ostalih gmazova te kritično ugroženih plemenitih periski.

Aquarium Pula neizravno pridonosi i zajednici kroz podizanje svijesti javnosti te obnovu staništa i bioraznolikosti. Osim edukacije, glavni ciljevi tvrtke su osiguravanje dobrobiti životinja, prirode i energije, zajedno sa stručnim usavršavanjem djelatnika u svakom segmentu poslovanja.

Vlastitim razvojem akvarij prati svjetske trendove te pomno bira sirovine kako bi koristio najprihvatljivija rješenja za okoliš i održivost, što su ujedno i razlozi prepoznatljivosti tvrtke Aquarium Pula kao primjera dobre prakse.

image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
24. travanj 2024 02:48