StoryEditorOCM

posao zapinjeMilanović: MORH ima instrumente za rješavanje kašnjenja ophodnih brodova. To je bio stvaran projekt, financiran, brodovi su bili dizajnirani...

9. kolovoza 2022. - 08:26

Predsjednik RH Zoran Milanović u ponedjeljak je komentirao kašnjenje izgradnje serije obalnih ophodnih brodova, ugovorenih za Ministarstvo obrane, rekavši da je to posao koji je dobilo hrvatsko brodogradilište i MORH mora imati i ima instrumente kojima se takve stvari rješavaju.

''Prošlo je sedam godina, a samo jedan brod plovi. Ja od siječnja 2016. za to ne odgovaram. A to nije bio izmišljen projekt, to je bio stvaran projekt, financiran je, brodovi su bili dizajnirani. Posao je dobilo jedno hrvatsko brodogradilište koje je sada u poteškoćama, ali to me ne zanima'', kazao je Milanović prilikom obilaska opožarenog područja na predjelu Vrbanj - Dol kod Starog Grada na Hvaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Milanović je dodao da MORH ''mora imati i ima instrumente kojima se takve stvari rješavaju da vojska, odnosno mornarica, obalna straža dobije ono što ih ide'' te da ''to nije dobar posao''.

19. travanj 2024 05:23