StoryEditorOCM

kapa doljeMladi kapetan Tonći Biočić dobitnik Rektorove nagrade: ‘Biti pomorac je stil života...‘

Piše M. I.
16. ožujka 2023. - 12:55

Mladi kapetan Tonći Biočić dobitnik jeRektorove nagrade za najbolji uspjeh na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku u akademskoj godini 2021./2022., objavilo je dubrovačko Sveučilište.

Na svoj stranici objavili su Tonćevu izjavu:

"Pomorstvo je oduvijek bilo moj prvi izbor. Biti pomorac označava stil života. No, taj stil života počiva upravo na znanju i vještinama vezanim uz more. Znanje koje sam stekao na preddiplomskom studiju Pomorskog odjela pretočio sam u vještine te ostvario svoj osnovni cilj – postao sam kapetan. Suočen s novim izazovima na moru, nastavak daljnjeg školovanja bio je tek pitanje vremena – upisao sam i diplomski studij Pomorstvo. Cjeloživotnim učenjem unaprijedio sam svoje kompetencije!

Iako sam nešto stariji od svojih kolega, posve sam bio prihvaćen – to je važno naglasiti. Kolegama sam mogao podijeliti plovidbena iskustva, a od njih sam dobio suradnju i razumijevanje. Rekao bih: prihvatili su me i bili smo kao tim koji zajedno plovi na Pomorskom odjelu. Takvom timu pripadaju i nastavnici koji su uvijek dostupni za pomoć i spremni dati korisne savjete. Sa svim kolegama ostao sam u kontaktu; postali su mi prijatelji za cijeli život. To je neprocjenjiva vrijednost!

Zahvaljujem kolegama, ali i nastavnicima, od srca. Kao pomorac s višegodišnjim iskustvom plovidbe, mogu reći kako nastavnici Pomorskog odjela odlično prenose svoje znanje i iskustvo, prate najnovije tehnologije u pomorstvu, te suradnjom i razumijevanjem studenata svoj posao rade besprijekorno i kompetentno.

Budućim studentima Pomorskog odjela poručujem da je osobni razvoj jako važan za dostizanje cilja, koji je u mom slučaju bio postati kapetan. Nema prepreke koja se ne može savladati, jedino je bitno koliko to zaista želimo!"

20. travanj 2024 15:56