StoryEditor

FRANCO PNa dubrovačkoj pučini potonuo talijanski tegljač, jedna osoba spašena, traga se za još petero nestalih

Piše Gordan Jelavić
19. svibnja 2022. - 10:46

U tijeku je koordinirana akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača "Franco P", nestalih uslijed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

U akciji traganja i spašavanja, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru - MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a za preostalih pet članova posade tegljača, koji plovi pod talijanskom zastavom, još se traga.

MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimIo je u srijedu oko 21.00 sati, od kad traje zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta "Anna", teretni brod "Comanche", tegljač "Paul" te tankeri "Astrea" i "Crown 2".

S obzirom da je akcija traganja još u tijeku, obavijestit ćemo vas o daljnjim aktivnostima i rezultatima spasilačko-potražne akcije.

image

Pozicija potonuća broda

17. kolovoz 2022 07:04