StoryEditorOCM

ZAMIJENIO POSTIRUNa Elafite vozi novi Jadrolinijin katamaran, no ima jedan veliki problem s kartama

Piše Gabrijela Bijelić/DV
3. srpnja 2024. - 13:03

Tijekom ljetnih mjeseci sve više je turista i Dubrovčana koji na kupanje idu do Elafitskih otoka. Sada na toj relaciji umjesto Postire, koja je na remnontu, vozi katamaran. Proteklog vikenda bila je velika gužva pa se skupina izletnika neugodno iznenadila kad im je rečeno da se ne mogu ukrcati na brod za Elafite jer su su sve karte već rasprodane. Morali su se snalaziti na razne načine, neki su odgodili plovidbu za 14 sati, a neki su krenuli prema Elafitima izletničkim brodom Europa. 

U Jadroliniji smo se raspitali, kako funkcionira kupnja karata za ovu brodsku liniju kako putnici ne bi ostali bez mogućnosti ukrcaja:  

- Riječ je o brodskoj liniji Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ (Šipan) na kojoj je kupljena karta vezana za određeno vrijeme polaska te garantira mjesto na brodu. Samim time, nužna je kupovina karte prije putovanja putem jednog od kanala Jadrolinije - na prodajnom mjestu, putem web stranice ili mobilne aplikacije. Također, ukrcaj na brod nije moguć bez predočenja kupljene karte. U slučaju online kupovine, kartu se može predočiti na zaslonu mobilnog uređaja ili na papiru, printanjem potvrde koja je pristigla na mail – objasnili su nam iz Jadrolinije.

image

Koločep, Gornje čelo

Tonci Plazibat/Cropix

Podsjetimo, početkom travnja Jadrolinija je promijenila pravila i linija  Dubrovnik – Koločep – Lopud – Suđurađ (Šipan) od 11. travnja postala je linija s rezervacijom, što znači da se na njoj vrši prodaja karata za određeni sat polaska.

- Do sada je kupljena karta vrijedila za bilo koji polazak na datum otisnut na karti, no isto tako ona nije bila garancija mjesta na brodu i polaska u željeno vrijeme. Na ovaj način, smanjuju se gužve u lukama te se putnicima omogućava lakše planiranje svojeg putovanja. Ova opcija također pomaže otočanima, budući da se u tijeku visoke sezone nerijetko događalo da su zbog nedostatka mjesta upravo otočani morali koristiti trajektnu liniju, što produžuje vrijeme putovanja - objasnili su iz Jadrolnije i napomenuli kako je prodaja karata na brodu i dalje moguća, ali samo prije polaska ukoliko na brodu ima još dovoljno slobodnog kapaciteta.

03. srpanj 2024 13:03