StoryEditorOCM

DRŽAVNO PRVENSTVONa veliko finale klase Melges u Zadru stižu i dva debitanta - Pavle Kostov i surfer Enrico Marotti

Piše Hina
24. studenog 2022. - 21:33

Otvoreno jedriličarsko prvenstvo Hrvatske u klasi Melges 24 koje se od petka do nedjelje održava u Zadru šlag je na torti jedne sjajne jedriličarske sezone.

S 21 prijavljenom jedrilicom, 20 iz Hrvatske i jednom iz Ukrajine, i 93 jedriličara Zadar CRO Melges 24 Cup kojem je domaćin Jedriličarski klub Uskok bit će rekordna ovogodišnja regata najbolje jedriličarske serije na Jadranu.

U zvjezdanoj postavi na startu se očekuju krema hrvatskog jedrenja.

Sadašnji i bivši olimpijci te svjetski i europski osvajači medalja poput Mihovila Fantele, Ivana Kljakovića Gašpića, Filipa Jurišića, Pavle Kostova, Karla Kureta i brojnih drugih sjajnih majstora vjetra.

Naslov hrvatskog prvaka na domaćem terenu brani jedrilica Tutta Forza u čijoj se posadi nalazi trojac hrvatskih jedriličara iz klase 49er Mihovil Fantela, Pavle Kostov i Petar Cupać.

"Ja sam jedini od hrvatskih olimpijaca koji dosad nije jedrio u seriji Melges 24, tako da će mi prvenstvo Hrvatske biti vatreno krštenje. Klasa je sjajna, jedan novi projekt koji je podignuo cijelo naše jedrenje‘, izjavio je Pavle Kostov.

image

Pavle Kostov
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

HANZA MEDIA

Ovogodišnje natjecanje CRO Melges 24 serije krenulo je tijekom veljače u Dubrovniku, a nakon šest odjedrenih regata u vodstvu je jedrilica Universitas Nova čiji je kormilar Ivan Kljaković Gašpić.

‘Veseli me što se u Zadru okupila najveća flota hrvatski Melgesa.

Nadam se da će i vrijeme podržati ovu našu jedriličarsku feštu.

Konkurencija će biti žestoka, a mi kao lideri serije imamo cilj zadržati vodeću poziciju i osvojiti mjesto na postolju na prvenstvu Hrvatske‘, ispričao je Ivan Kljaković Gašpić.

Na regati u Zadru će se pojaviti i daskaš Enrico Marotti koji se u Hrvatsku vratio s pobjedom na regati PWA Svjetskog kupa u Japanu.

‘Praktički s fešte sjeo sam u brod. Jedrit ću s mojim dragim prijateljima na Cezibordu.

Pratim ove regate redovito, pa mi je drago da ću i jedriti na završnici sezone.

Sviđa mi se klasa i koncept koji svima omogućava da pokažu da su najbolji‘, rekao je Enrico Marotti.

image

Enrico Marotti
Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

HANZA MEDIA

Zadar je sa svojom bogatom tradicijom idealan domaćin velikog finala Melgesa 24, a grad u kojem su organizirane brojne prestižne regate još jednom će imati priliku potvrditi svoju jedriličarsku reputaciju.

‘Kada na listi imaš 21 prijavu i brojne vrhunske jedriličare, onda si kao organizator najsretniji na svijetu.

Očekujemo sjajne borbe na moru i nadam se da naslov prvaka Hrvatske ostaje kod kuće, u Zadru", poručio je Jakov Šokota iz jedriličarskog kluba Uskok.

Regata u Zadru traje od petka do nedjelje, a u planu je održati ukupno devet jedrenja.

30. ožujak 2023 12:25