StoryEditorOCM

Wonder of the SeasNajveći kruzer na svijetu započeo s pokusnim plovidbama, moći će primiti 6988 putnika i 2300 članova posade

Piše OM
26. kolovoza 2021. - 08:09

Najveći kruzer na svijetu Wonder of the Seas, bruto tonaže od čak 235.857 tona, nedavno je započeo s pokusnim plovidbama u Biskajskom zaljevu, javlja The Maritime Executive.

Izgrađen za Royal Caribbean International, ovaj kruzer je peti u klasi Oasis, ali će zbog izmjena biti približno četiri posto veći od prethodnog broda te klase koji je predstavljen 2018. godine, slavnog Symphony of the Seas, prenosi Pomorac.hr.

Wonder of the Seas je 20. kolovoza napustio brodogradilište Chantiers de l’Atlantique u Saint-Nazaireu u Francuskoj kako bi obavio četiri dana pokusne plovidbe. Tijekom prvog putovanja ispitivat će se pogonski i navigacijski sustavi, počevši od brzine do potrošnje goriva, stabilnosti, mjerenja buke i vibracija. Završna faza pokusnih plovidbi bit će provedena početkom 2022. godine.

Izgradnja novog kruzera započela je 10. listopada 2019. godine kada je prvi blok od 970 tona spušten u suho pristanište. Izgradnja bi trebala biti gotova ove godine, a brod bi trebao biti isporučen u veljači 2022.

Prvo putovanje zakazano je za 26. ožujka 2022. iz Šangaja, što će biti prvi put da Royal Caribbean International šalje jedan od svojih najvećih kruzera u Aziju. Tijekom zime 2022.-2023. Wonder of the Seas isplovit će iz Hong Konga.

Dužine 362 metra te širine od gotovo 66 metara, Wonder of the Seas je po dimenzijama sličan sestrinskom brodu Symphony of the Seas. Ipak, napravljene su promjene u dizajnu koje će rezultirati s otprilike 100 dodatnih kabina. Wonder of the Seas moći će primiti 6988 putnika i 2300 članova posade.

Kao peti brod klase Oasis, Wonder of the Seas ima slične značajke kao i prethodni kruzeri, uz neka poboljšanja i preinake dizajnirane posebno za azijsko tržište. Zadržane su mnoge prepoznatljive pogodnosti ove klase, uključujući park na otvorenom, AquaTheater, tobogane, pa čak i zip line. Wonder of the Seas imat će i 20 restorana i 35 barova.

Ono što je u odnosu na ostale brodove novo je enklava s apartmanima na kojoj se nalaze restoran, salon i prostor na palubi rezerviran za putnike koji su smješteni u tim apartmanima.

20. travanj 2024 14:47