StoryEditorOCM

Lijepa vijestNakon dugo vremena, u Jadranu viđena dupinica Zoom s mladuncima: Bili su u skupini od 30 dupina koji su plivali između otoka Silbe i Grebena

Piše M.I.
17. studenog 2022. - 19:00

Institut Plavi Svijet objavio je kako su vidjeli svoju staru znanca, dupinicu Zoom i njeno mladunče. Naime, nedavno su naišli na veliku skupinu u kojoj je bilo više od 30 dupina između otoka Silbe i Grebena. Tog jesenskog dana more je bilo mirno, a gusta magla taman ih je počela okruživati. Dupini su bili dosta raspršeni po širem području i ronili su u različitim smjerovima, prenosi Jutarnji list.

- Među njima su bile mnoge nam poznate peraje, poput Metine majke Mirne. U skupini je bilo mnogo parova majka-mladunče, koji su se aktivno igrali, pa čak i skakali. Na naše zadovoljstvo, jedan od ovih parova bili su Zoom, naš dupin iz programa "Usvoji dupina" i njezino najmlađe mladunče rođeno tek prošle godine.

Zoomino mladunče iz 2016. godine, sada samostalno, također je bilo tu. Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put vidjeli Zoom. Sumnjamo da se nalazila južno od lošinjskog istraživačkog područja, ali drago nam je bilo vidjeti da je dobro. Njezino je mladunče sigurno uživalo biti u društvu toliko drugih mladih dupina. Dok je skupina dupina ulazila u kanal između Silbe i Oliba, Zoom nam je nakratko dopustila da napravimo ove lijepe kadrove, prije nego što je to područje napustila uputivši se ponovno prema jugu - objavili su iz Instituta.

25. travanj 2024 02:06