StoryEditor

prijeti mu potonućeTeretnom brodu otkazao motor, dio posade skočio u ocean, ostale helikopter podignuo s palube. Pogledajte video dramatičnog spašavanja

6. travnja 2021. - 09:44
Brodu Eemslift Hendrika prijeti potonućeAFP

Posada nizozemskog teretnog broda evakuirana je po olujnom vremenu kod norveške obale u ponedjeljak, rekli su u utorak lokalni dužnosnici, dok je brod ostao ploviti i prijeti mu potonuće. 

Neki od 12 članova posade su skočili u ocean prije nego što ih je spasio helikopter, a drugi su spašeni direktno s palube, vidi se na videu koju je objavio Norveški centar za koordinaciju spašavanja. 

Svi su na sigurnom, ali plovilu koje je trenutačno na Sjevernom moru oko 130 kilometara od obale, prijeti potonuće, rekao je norveški dužnosnik. 

"Brodu je tijekom noći otkazao glavni motor", rekao je za NRK Hans Petter Mortenson iz Norveške obalne uprave. 

"Postoji rizik da se prevrne i potone", rekao je Mortenson i dodao da bi to moglo prouzročiti izlijevanje dizela i loživih ulja iz spremnika. 

Izgrađen 2015. i registriran u Nizozemskoj, Eemslift Hendrika je brod za prijevoz jahti i manjih plovila na palubi, prema podacima tvrtke Starclass Yacht Transport sa sjedištem u Monaku.

11. svibanj 2021 09:36