StoryEditorOCM

ČISTA TRANZICIJANorvežani nude pola milijuna eura poticaja zelenim projektima u energetici, pomorstvu i akvakulturi. Imate li ideju?

Piše Gordan Jelavić
7. studenog 2022. - 15:39

Otvoren je poziv za projekte „Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u Zelenoj tranziciji“ za financiranje će inicijative prijavitelja iz Hrvatske i to u tri tematska područja: energija i klimatske promjene, plavi rast i zeleno pomorstvo te održiva akvakultura.

Inicijative moraju imati partnera iz Norveške, a zaprimaju se do 28. studenog.

Prijaviti se mogu sve javne ustanove, tijela državnih i lokalnih vlasti te udruge.

Ovo je prvi poziv za projekte u okviru Fonda za bilateralnu suradnju, a namjera mu je potaknuti incijative za stvaranje novih i jačanje postojećih veza između partnera u Hrvatskoj i Norveškoj, i to kroz umrežavanje, razmjenu znanja, tehnologija, iskustva i najboljih praksi u određenim područjima.

image

Zelena tranzicija u energetici

Inicijative mogu imati raznovrsne aktivnosti, poput radionica, istraživanja, studijskih putovanja, jačanja kapaciteta, konferencija, studija, i sl.

Ulaganja u infrastrukturu nisu podržana ovim pozivom.

Ukupna vrijednost poziva je 500 000 EUR (3,7 milijuna HRK), a u slučaju velikog interesa i većeg broja kvalitetnih prijava Fond za bilateralnu suradnju može povećati dostupna sredstva.

Sve informacije o pozivu i upute za prijavitelje mogu se pronaći na stranicama Ministarstva regionalog razvoja i fondova EU, posvećenim Financijskim Mehanizmima Norveške i EGP-a (www.eeagrants.hr).

image

Zelena tranzicija u ribolovu

Finacijski mehanizam EGP-a i Norveške ima dva osnovna cilja: pridonijeti smanjenju gospodarskih i društvenih razlika u Europskom gospodarskom prostoru i jačati bilateralne odnose između Islanda, Lihtenštajna i Norveške (država donatora), s državama korisnicama.

17. travanj 2024 00:54