StoryEditorOCM

vlasnik u dugovimaOboljeli pomorac s broda ‘Mirjana K‘ stigao na liječenje u Split, proglašen je nesposobnim za daljnje obavljanje posla

Piše OM
15. kolovoza 2022. - 09:55
MIRJANA K JE TEGLJAČ / OFFSHORE SUPPLY VESSEL IZGRAĐEN 1975. GODINE, DUG 64 METRA. TRENUTNO PLOVI POD ZASTAVOM PANAMEIlustracija/Shutterstock

Član posade broda "Mirjana K", napuštenog od strane brodara u grčkom Pireju, kojemu su grčki liječnici utvrdili da mora na hitnu operaciju žuči, stigao je u Split, potvrdio je Novom listu Luka Simić, inspektor Međunarodne federacije transportnih radnika (ITF) iz Rijeke.

Brod "Mirjana K" već je duže vrijeme, zbog dugova brodara, zaustavljen u Pireju, gdje posada broda pokušava naplatiti svoje tri zaostale plaće i izboriti se za iskrcaj s plovila i povratak kućama.

Oboljeli pomorac početkom ovog tjedna bio je upućen na liječnički pregled zbog tegoba koje je osjećao, a grčki je liječnik ustanovio kako ima problema sa žuči te mu dao prepruku za hitnu operaciju. Proglašen je nesposobnim za daljnje obavljanje posla na brodu, ali i sposobnim za let do Hrvatske, gdje je htio nastaviti liječenje.

Grčke vlasti nisu mu, međutim, odmah odobrile odlazak kući na liječenje, pravdajući svoju odluku obrazloženjem da na brodu ima manje članova posade od minimalno propisanog broja pa je nekoliko dana proveo u hotelu u Pireju čekajući rasplet situacije, piše Novi list.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

26. travanj 2024 14:01