StoryEditorOCM

upa rostrum u akcijiOčišćeno more ispred Bačvica, izvađeno više od tri kubika otpada: bilo je tu bojlera, guma, tepiha, ograda..., ali i boca iz 70-ih godina prošlog stoljeća

Piše OM
7. svibnja 2022. - 16:09

Kao poklon gradu Splitu na blagdan sv. Dujma članovi UPA „Rostrum“ odradili su eko akciju na gradskom kupalištu Bačvice u suradnji s ED „Picigin Bačvice“, jedriličarskim klubom „Zenta“ uz potporu caffe bara „Žbirac“ i puba „Plan B“.

Osim 40–ak ronioca UPA „Rostrum“, na eko akciji su sudjelovali i vrijedni volonteri ED „Picigin Bačvice“ koji su na kopnu prikupljali i prenosili otpad iz mora kao i vrijedni volonter Nandi koji se slučajno zatekao s brodicom u uvali Bačvice.

image
Nikola Vilić/Cropix

Akcija je započela u 10 sati te je nakon otprilike 2 sata iz mora izvađeno više od 3 kubika otpada. Moglo se tu pronaći krupnijeg otpada poput bojlera, automobilskih guma, tepiha, metalnih ograda te mnoštva odbačenih staklenih boca od kojih neke datiraju čak iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

image
Nikola Vilić/Cropix

Prikupljeni otpad na kopnu je simbolično oblikovan u pastirski štap sv. Dujma u čast zaštitniku grada Splita.

Pokrovitelji današnje akcije, trgovački lanac „Tommy“ i komunalno društvo „Čistoća“, dugogodišnji su partneri UPA „Rostrum“ na ekološkim akcijama.

image
Nikola Vilić/Cropix
16. travanj 2024 06:56