StoryEditorOCM

NIJE SVE CRNOOduševljeni Zadranin: Već sam se pomirio da sam izgubio novac, a onda mi je prišao noštromo ‘Vladimira Nazora‘ i postavio nekoliko pitanja...

Piše P. O.
2. ožujka 2021. - 07:53

Zar vam, ne dosadi kriminal, korupcija, mrak, negativizam? Evo vam jedna baš lijepa, optimistična priča, reče jedan od naših čitatelja i ponudi nam svoju „izgubljeno-nađeno-vraćeno štoriju”. Naravno, sa sretnim krajem.

- Krenuo sam do trajekta Zadar-Olib-Premuda, morao sam nešto poslati na otok, znate kakvi smo mi boduli, uvijek nešto šaljemo ili na otok ili u Zadar. Tamo sam sreo poznanika i zajednički smo krenuli na Poluotok, još ponešto kupiti, uvodi nas u priču naš sugrađanin i nastavlja:

- Ali, to nešto sam trebao platiti, pogledam u novčanik i učini mi se da tamo više nema novčanice od 500 kuna. Kopaj po mislima, sjeti se, gdje bi mogla biti i – ništa. Izgubio sam 500 kuna! Tada moj poznanik odluči još nešto poslati na svoj otok i ja kao pratnja krenem s njim u pristanište, već pomiren s minusom od 500 kuna.

Kad tamo - iznenađenje!

- Priđe mi noštromo trajekta Vladimir Nazor i pita me jesam li nešto izgubio. Jesam. A što? Novac. Koliko? Pa jednu novčanicu od 500 kuna. Evo je, reče mi noštromo i vrati mi već prežaljeni novac - ispričao nam je čitatelj svoju dobru i optimističnu vijest.

- Hvala noštromu! Nije sve oko nas tako crno, vidite li da ima dobrih ljudi!

Vidimo.

23. travanj 2024 23:04