StoryEditorOCM

IZVANREDNO TICANJEOpet na starom vezu: kompanija Costa Cruises za utorak najavila povratak u Gruž

Piše Maja Rilović Koprivec/DV
6. rujna 2021. - 13:45

Costa Cruises, talijanska brodarska kompanija čiji su kruzeri godinama bili prvi i zadnji koji tijekom sezone uplovljavaju u Dubrovnik, za utorak je najavila povratak u Gruž!

Izvanredno pristajanje Coste u Gruž potvrdio je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, koji je rekao kako je Costa zatražila pristajanje Coste Delicioze sa 1250 putnika, piše Dubrovački vjesnik.

- Za sada ne znamo detalje i razloge zbog kojih je Costa odlučila  doći u Dubrovnik. Znamo da dolazi iz Grčke i vraća se u Grčku, pa je za pretpostaviti da u Dubrovnik pristaje umjesto neke druge destinacije u kojoj epidemiološka situacija nije dobra kao kod nas.  Zanimljivo je to da sada ne spominju neke posebne protokole u Luci za koje su proljetos  tvrdili da ih mi moramo donijeti i da zbog toga neće dolaziti u Dubrovnik - podsjeća Pezo.

Dodaje i kako Lučka uprava  Dubrovnik ima i najava za uplovljavanje još brodova do kraja godine, jer se situacije na tržištu krstarenja oporavlja no one još nisu i potvrđene.

Podsjetimo, u Dubrovnik su ovoga ljeta, osim brodova manjeg kapaciteta, uplovljavali veliki kruzeri kompanije MSC Cruises.

17. travanj 2024 16:07