StoryEditor

lučka upravaOrchestra u grušku luku stiže 11. lipnja, a ove godine brodovi MSC Cruises uplovit će 36 puta

Piše DV
3. svibnja 2021. - 15:43
Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave DubrovnikTonći Plazibat/Cropix

Prva brodska kompanija koja je potvrdila ticanje brodova na kružnom putovanju u luci Gruž u 2021. godini je MSC Cruises. Dolazak njezinog prvog broda na kružnom putovanju dogovoren za lipanj 2021. godine, priopćili su iz Lučke uprave Dubrovnik.

Napominju kako je Hrvatska u ožujku ove godine ukinula sve prepreke za uplovljavanje brodova na kružnim putovanjima, a  nakon poboljšanja epidemiološke situacije, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, danas je održao završni operativni sastanak s predstavnicima MSC Cruises, prenosi Dubrovački vjesnik.

- Na sastanku je dogovoreno kako će tijekom sezone biti ukupno 36 uplovljavanja, a prvo od njih dogovoreno je za 11. lipnja 2021. godine. Tog će dana uploviti brod MSC Orchestra, koja će nakon tog dana imati još 19 uplovljavanja u luku Gruž. Drugi brod iste kompanije MSC Splendida prvi će put uploviti 14. lipnja 2021. te Dubrovnik posjetiti još 15 puta tijekom sezone.

Koristimo priliku naglasiti da, osim MSC Cruises, ove se godine u gruškoj luci očekuju i uplovljavanja brodova nekoliko drugih kruzing kompanija. S njima su dogovori u završnoj fazi te će po njihovom zaključenju, u narednih nekoliko dana, o tome biti obaviještena i javnost. Kao i do sada, a ne samo za vrijeme pandemije kad je izravno pogođeno cijelo gospodarstvo, Lučka uprava Dubrovnik ulaže velike napore u cilju postizanja kvalitete organiziranosti prihvata brodova na kružnim putovanjima, a sve u skladu s epidemiološkim i zakonskim odrednicama, tražeći najbolje rješenje za sve sudionike ovog vida turizma - priopćili su iz Lučke uprave.

22. listopad 2021 02:23