StoryEditorOCM

61. BOAT SHOWOtvorene prijave za nautički sajam u Genovi, organizatori najavljuju pravi spektakl

Piše OM
13. ožujka 2021. - 13:00

Iduće izdanje nautičkog sajma u Genovi održat će se od 16. do 21. rujna, najavili su organizatori iz talijanske udruge Confindustria Nautica. Jedini veliki europski sajam održan protekle godine u jesenskoj pandemijskoj rupi bio je vrlo uspješan i dokazao kako se uz visoke mjere opreza ipak može nastaviti s gospodarskim aktivnostima. A važnost brodogradnje za Genovu i talijansko gospodarstvo ne treba posebno isticati.

Neočekivana situacija s povećanim interesom za kupnju brodova i smanjeni proizvodni kapaciteti uz stroge mjere ograničenja okupljanja i kretanja doveli su do potrebe za organizacijom alternativnih kućnih sajmova u kojima su proizvođači pozivali potencijalne kupce izravno na vikend druženja. To je generalno zaprijetilo konceptu i budućnosti sajmova, te primoralo organizatore da se još više potrude oko privlačenja posjetitelja sa zanimljivim programima. Računica je jasno, s masom ljudi bit će im lakše privući izlagače koji su proteklih mjeseci mišljenja da se brodovi mogu dobro prodavati i bez sajmova.

Posjetitelje će na idućoj fieri dočekati sljedeći segmenti: Jahte i superjahte, Jedriličarski svijet, Otkrivanje plovidbe, Trgovina i tehnologija, te Živjeti more. S obzirom na očekivano popuštanje pandemije, najavljuje se pravi spektakl.

02. svibanj 2024 23:32