StoryEditorOCM

završeni radoviOvako izgleda nova komunalna luka u Kaštel Starom, projekt je vrijedan 51 milijun kuna. Čeka se fešta, a onda kreće utrka za vezove...

Piše Jakov Žarko
4. lipnja 2022. - 08:38

Nakon dvije i pol godine koliko je prošlo od samog početka izgradnje nove komunalne luke u Kaštel Starom, radovi na ovom, 51 milijun kuna vrijednom projektu, čijom se realizacijom obala doslovno promijenila do u najmanji detalj, potpuno su završeni.

Kako je za 'Slobodnu' potvrdio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, čeka se tehnički pregled i svečano otvaranje koje je planirano za 1. srpnja.

image



 

Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
image



 

Nikola Vilić/Cropix

Prije desetak dana završeni su radovi na elektroinstalacijama, odnosno postavljanju stupova javne rasvjete i spajanju ostale elektroopreme, a potpuni preobražaj ovog dijela Kaštela pogledajte u fotogalerije našeg fotoreportera Nikole Vilića.

Podsjetimo, projekt izgradnje obuhvatio je izgradnju i uređenje morskog dijela luke s novim lukobranom i oko 160 komunalnih vezova, uglavnom za domicilno stanovništvo te rekonstrukciju i uređenje obalnog pojasa na gotovo 9,5 tisuća metara četvornih.

image


 

Nikola Vilic/Cropix
image



 

Nikola Vilić/Cropix
image



 

Nikola Vilić/Cropix

- Projekt je vrijedan 51 milijun kuna, od čega je Grad Kaštela sudjelovao s 14 milijuna, Ministarstvo mora sa 6 milijuna, a ostatak sredstava od 31 milijun kuna osigurani su od strane nositelja projekta Županijske lučke uprave i Splitsko-dalmatinske županije.

I dok se čeka tehnički pregled, u komunalnoj tvrtki 'Zeleno i modro' najavljuju objavu poziva zainteresiranim korisnicima novih vezova u ovoj luci.

Tko će koristiti nove vezove odlučit će komisija sastavljena od predstavnika pomorskog sportskog društva Srdela iz Kaštel Starog, tamošnjeg mjesnog odbora i predstavnika lokalne vlasti, Županijske lučke uprave, a prema unaprijed utvrđenim kriterijima.

image


 

Nikola Vilić/Cropix
image



 

Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
16. travanj 2024 14:31