StoryEditorOCM

pomorska nesrećaPlanula talijanska jahta kod benzinske postaje u rapskoj luci, pogledajte video

Piše OM
10. srpnja 2023. - 13:22

Požar u krmenome dijelu motorne jahte dogodio se u petak, 7. srpnja u rapskoj luci oko 11.30 sati, gdje je ista boravila na vezu u neposrednoj blizini benzinske postaje.

Požar su uočili službenici Lučke ispostave Rab o čemu su izvijestili MRCC Rijeka, službe nadležne za sigurnost plovidbe resornog Ministarstva i Policijsku postaje Rab te isplovili na poziciju nesreće, javlja Ministarstvo mora.

Vatrogasci DVD Rab u 12.15 sati požar su lokalizirali u brodskoj strojarnici, požar je u potpunosti ugašen u 12.15 sati, a nakon gašenja požara i dovršetka preliminarnog pregleda brodice, iz LI Rab obustavljena je privremena zabrana obavljanja pomorskog prometa tim dijelom luke.

Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Voditelju havarirane motorne jahte dužine 9,9 metara, talijanske zastave, državljaninu Republike Italije administrativnom provjerom nisu utvrđeni nedostaci propisane brodske dokumentacije i potrebnih uvjerenja te je istome iz nadležnosti Lučke ispostave Rab, naloženo angažirati komercijalni tegalj brodice u luku posebne namjene, ACI Rab, gdje je tijekom subote (08.07.2023.) dovršen očevid.

Kao uzrok ove pomorske nesreće službenici rapske Ispostave utvrdili su kvar električnih instalacija u brodskoj strojarnici, čije iskrenje je u kontaktu s benzinskim isparavanjima proizvelo zapaljenje.

29. travanj 2024 02:00