StoryEditorOCM

ModernizacijaPločani dobili posao rekonstrukcije obala Dobrike i Rogača, radovi bi trebali trajati 10 mjeseci

Piše Toni Veljača
15. ožujka 2022. - 11:22

Lučka uprava Šibenik donijela je odluku o izvođaču radova koji bi trebao modernizirati lučko područje, točnije obale Rogač i Dobrika.

Kako smo doznali iz uvida u natječajnu dokumentaciju na adresu Lučke uprave Šibenik stigla je samo jedna ponuda, koja je u konačnici i prihvaćena.

Posao je povjeren tvrtki "Podvodni radovi Ploče", koja će tako rekonstrukciju obale Dobrika naplatiti 4.013.375 kuna s PDV-om, dok će radovi na obali Rogač vrijediti 3.789.625 kuna s uključenim PDV-om.

image
Niksa Stipaničev/Cropix

Posjetimo, šibenska Lučka uprava kreće u izgradnju spojne obale "Dobrika – Rogač" te izgradnju spojne obale "Rogač – Drvni terminal (Klobušac)".

Oba planirana zahvata u funkciji su povećanja broja priveznih mjesta za brodove i ostvarivanja novih operativnih površina s ciljem realizacije dodatnih lučkih funkcija i sadržaja. Planiranim zahvatima predviđeno je uređenje i teretne luke Šibenik kojim bi se ostvario efikasniji i brži prekrcaj tereta, kao i uređenje trenutno neiskorištenih kapaciteta luke čime će se smanjiti rizik za onečišćenje okoliša.

image
Niksa Stipaničev/Cropix

Kako smo doznali iz Lučke uprave, radovi bi trebali započeti vrlo brzo. Prvi koraci obuhvatit će uvid u postojeće stanje, a potom će uslijediti i konkretni zahvati koji bi trebali trajati 10 mjeseci.

28. travanj 2024 09:35