StoryEditorOCM

gotov natječaj‘Plovput‘ nastavlja s obnovom flote: ‘Novu brodicu izgradit će etablirana splitska tvrtka...‘

Piše Snježana Šetka/SD
5. ožujka 2024. - 08:25

"Plovput" nastavlja s obnovom flote pa je tako naručena nova brodica za potrebe održavanja pomorske signalizacije. Ugovor o gradnji brodice potpisali su direktor "Plovputa" dr. sc. Mate Perišić i direktor tvrtke "Pakleni otoci" d.o.o. Luka Colnago u ime tvrtke koja će graditi novu brzu brodicu.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 262.500 eura s uključenim PDV-om, a rok za isporuku je najviše deset mjeseci. Dužina brodice je 8,5 m, širina 3,4 m, brzina 30 čvorova, doplov 200 nautičkih milja.

Nastavak je ovo obnove flote ovoga trgovačkog Društva s obzirom na to da je prošle godine potpisan ugovor o gradnji prve, nešto veće brze brodice, čiji završetak gradnje se očekuje u prvim mjesecima 2025. godine.

Javni natječaj

– Izgradnja ove brodice značajno će doprinijeti održavanju objekata pomorske signalizacije na zadarskom području, ali i na cijelom hrvatskom dijelu Jadrana. Plovno područje Zadar najveće je "Plovputovo" plovno područje na Jadranu, koje broji više od 330 objekta pomorske signalizacije, a broj će uskoro biti i povećan, nakon puštanja u promet novog plovnog puta Privlački gaz. Iz tog će razloga ova brza brodica biti raspodijeljena upravo u zadarski arhipelag. Nakon provedenoga javnog natječaja za gradnju je izabrana etablirana splitska tvrtka "Pakleni otoci" d.o.o. te vjerujemo da će ugovor biti realiziran na obostrano zadovoljstvo i u propisanim rokovima – kazao je direktor "Plovputa" Mate Perišić nakon potpisa ugovora.

image

Direktor ‘Plovputa‘ Mate Perišić i direktor tvrtke ‘Pakleni otoci‘ Luka Colnago potpisali su ugovor o gradnji brodice

Plovput

Sklopljenim poslom bio je zadovoljan i direktor tvrtke "Pakleni otoci" Luka Colnago koji je rekao:

– Nakon uspješno dobivenih poslova na temelju javnih natječaja za šibenski Centar koralja Zlarin i Vodoopskrbe Cres, javili smo se na javni natječaj koji je raspisao splitski Plovput. Specijalizirali smo se za izradu plovila ovog tipa te ćemo, bez sumnje, ispoštovati sve tražene karakteristike i rokove, na zadovoljstvo naručitelja, ali i naše tvrtke – zaključio je direktor Colnago.

10. svibanj 2024 05:56