StoryEditor

važan dan u rijeciScenic Eclipse ide na testnu plovidbu: pogledajte unutrašnjost najraskošnijeg ekspedicijskog broda na svijetu na kojem noć košta i do 10.000 dolara

Piše JL
9. lipnja 2021. - 15:24

Ultraluksuzni polarni kruzer 'Scenic Eclipse', danas isplovljava iz riječke luke - ide na testnu plovidbu od dan i pol tijekom koje će se isprobati svi sofisticirani brodski sustavi prije nego što se ovaj kruzer trajno otisne iz Rijeke na svoja komercijalna krstarenja, piše Novi list.

To će najvjerojatnije uslijediti kroz dvadesetak dana, odnosno početkom srpnja, na što upućuje i činjenica da se ovih dana gotovo cjelokupna posada vratila na brod, kazao je direktor brodovlasnikove hrvatske tvrtke MKM Yachts Saša Čokljat, prenosi Jutarnji list.

image
Matija Djanješić/Cropix

'Eclipse', koji je izgrađen u Uljaniku, a usidren u riječkoj luci dok se ne smiri pandemija Covid-19, slovi za najraskošniji ekspedicijski brod na svijetu čija je svečanost krštenja održana u rujnu 2019. godine na dokovima New Yorka, a kuma mu je čuvena glumica Helen Mirren.

Ovaj ploveći butik hotel u rangu šest zvjezdica dugačak je 168 i širok 21,5 metara, a dizajniran je za sigurnu plovidbu u zahtjevnim morima Artika i Antartike. Raspolaže sa 114 apartmana u koje može primiti tek 228 gostiju, o čijoj udobnosti brine tek neznatno manji broj članova posade, njih 182.

image
Matija Djanješić/Cropix

Impresivni 'Eclipse', na kojem se boravak plaća i po 10.000 dolara po osobi po jednoj noći, opremljen je i s dva helikoptera Airbus H130 koji su na raspolaganju gostima za istraživanja nedostupnih područja. Nosi i podmornicu izgrađenu po mjeri, U-Boat Worx, koja može zaroniti do dubine od 330 metara te omanju flotu Zodiacovih brodica i kajaka.

Na 'Eclipse II', koji se upravo gradi u riječkom brodogradilištu, prije mjesec dana položena je kobilica na navoz što je označilo početak intenzivnih radova. Dobar dio sekcija već je izrađen, a porinuće bi trebalo uslijediti u ožujku iduće godine, nakon čega se kreće u završno opremanje novog najluksuznijeg broda na svijetu.

image
Matija Djanješić/Cropix
image
Matija Djanješić/Cropix
07. listopad 2022 08:57