StoryEditor

kazna 1000 knPomorska policija prekršajno sankcionirala pet osoba zbog upravljanja gliserima na nedozvoljenoj udaljenosti od kopna

Piše OM
18. lipnja 2021. - 10:49

Policijski službenici Postaja pomorske policije Split tijekom ovog tjedna obavljajući poslove nadzora i kontrole pomorskog prometa prekršajno su sankcionirali pet osoba zbog toga jer su upravljali gliserima na nedozvoljenoj udaljenosti od kopna, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Gliseri i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet-ski, brodica na zračni jastuk i sl.) mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem istima nije zabranjeno glisirati.

U srijedu, na području Viški škoji zatečen je državljanin SAD-a kako upravlja gliserom 50 metara od obale, a istog dana na moru ispred Makarske u prekršaju su zatečeni počinili 65-godišnji državljanin Njemačke i 78- godišnji državljanin Hrvatske.

Na području Hvara, u uvali Stipanska u prekršaju je zatečen je 59-godišnji državljanin Španjolske, a 17. lipnja, u četvrtak, na području Paklenih otoka u prekršaju je zatečen 58-godišnji državljanin Njemačke.

Svi počinitelji prekršajno su sankcionirani sukladno Pomorskom zakoniku novčanom kaznom u visini od tisuću kuna.

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

07. listopad 2022 08:56