StoryEditorOCM

od glisiranja do papiraPomorska policija u akciji u splitskom i hvarskom akvatoriju: sankcionirano 38 prekršaja

Piše OM
27. lipnja 2022. - 13:28

U proteklih sedam dana, od 20. do 27. lipnja 2022. godine, policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno 30 prekršaja iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 3 prekršaja tako zvanog „glisiranja“ - vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.

Sankcionirali su također 10 prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba - prekomjeran broj osoba na plovilu i 15 drugih različitih prekršaja iz Pomorskog zakonika (zbog neimanja uvjerenja o stručnoj osposobljenosti, jer nije na plovilu bilo drugog člana posade, ne posjedovanja plovidbene dozvole i slično). 

U subotu, 25. lipnja djelatnici Postaje pomorske policije Split i Policijske postaje Hvar, u suradnji s Lučkom kapetanijom, na području akvatorija grada Hvara i Stari Grada, proveli su nadzor i kontrolu sigurnosti plovidbe na moru.

Sankcionirali su ukupno 8 prekršaja vezano uz glisiranje i prekršaje vezane uz sigurnost plovidbe na moru.  

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru - apeliraju iz splitske policije.

20. travanj 2024 08:03