StoryEditorOCM

dobar ulovPomorska policija u kamionu talijanskih registarskih oznaka zaplijenila gotovo dvije tone trpova!

Piše Vladimir Urukalo
27. svibnja 2022. - 11:20

Splitska policija zaplijenila je u četvrtak u kamionu talijanskih registarskih oznaka gotovo dvije tone trpova (morskih krastavaca) vrijednih milijune kuna.

Kako smo doznali, djelatnici Pomorske policije koji su očigledno nadzirali dvjicu talijanskih državljana, 42-godišnjaka i njegovog deset godina starijeg suputnika, zaustavili su oko 14 sati u mjestu Svinca u općini Marina teretno vozilo kojeg je vozio mlađi muškarac.

Pretragom teretnog prostora kamiona u hladnjači su policajci otkrili su 1817 kilograma morskih krastavaca odnosno 93 do vrha plastične kante.

Već se naveliko pisalo da je izlov trpova, koji je u nas zabranjen, vrlo unosan posao i da cijena kilograma varira, ovisno o kvaliteti, i do 20 tisuća kuna. Ako se uzme u obzir ova najveća vrijednost, ispada da su splitski pomorski policajci zaplijenili trpova u vrijednosti od preko 36 milijuna kuna.

Protiv dvojice Talijana bit će podnesena kaznena prijava, a morat će nadoknaditi i štetu počinjenu državi izlovom ovih morskih organizama u iznosu od oko 900 tisuća kuna obzirom da prema Pravilniku o kriterijima za utvrđivanje naknade šteta počinjenih ribama i drugim morskim organizmima vrijednost jednog kilograma ove zaštićene vrste iznosi 500 kuna.

23. travanj 2024 17:12