StoryEditorOCM

obrazovanjePomorski odjel u Zadru pokreće novi međunarodni studij za menadžere u pomorstvu

Piše M.I.
4. veljače 2023. - 16:30

Od iduće akademske godine otvara se međunarodni diplomski studij za menadžere u pomorstvu koji će se odvijati u tri države, najavio je to izvanredni prof. dr. sc. Josip Orović s Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru u emisiji Znanje – imanje Radija 057, prenosi portal pomorac.hr.

– U sklopu europskog programa uspostavili smo suradnju s Pomorskim fakultetom u Portorožu i fakultetom u njemačkom Flensburgu. Bio je to EU projekt BE UNIZD u kojem je sudjelovala i Tankerska plovidba. Prvi semestar u pomorstvu počinje u Zadru, drugi je u Portorožu, treći semestar studirao bi se u Njemačkoj. Nadamo se kako će taj studij imati odziv kod studenata s azijskog tržišta kojima bi bilo interesantno studirati u tri države, kazao je prof. Orović.

Na Pomorskom odjelu su, prema njegovim riječima, imali i veliki odaziv za studijski program, prvi u diplomskom stupnju za Organizacija u pomorstvu. Taj studijski program objedinjuje oba smjera – nautiku i brodostrojarstvo.

– Veliki interes je bio za upis tog interdisciplinarnog studija. Čak 60 studenata ga je upisalo. Imamo puno pomoraca koji se žele usavršiti u svom znanju i zaposliti na kopnu. Znanje vam nitko ne može oduzeti, istaknuo je Orović.

26. travanj 2024 11:53