StoryEditorOCM

brza reakcijaPomorski policajac spasio 57-godišnjaka od utapljanja u riječkoj luci

16. prosinca 2021. - 16:09

Policijski službenik iz riječke Postaje pomorske i aerodromske policije brzom je reakcijom u srijedu u riječkoj luci spasio 57-godišnjaka od utapanja u moru, izvijestili su u četvrtak iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Osobu u moru koja je pozivala u pomoć, pomorski policajac i voditelj smjene graničnog prijelaza ugledao je tijekom provedbe redovnih zadaća na Senjskom pristaništu u Rijeci, u srijedu oko 18,15 sati.

Policajac je prišao do barke uz obalu i odmah pozvao kolege da mu pomognu izvući iz mora utopljenika, a tu se našao i građanin pa su ga zajedničkim naporom uspjeli izvući na barku i potom na kopno.

Pozvani su i djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su 57-godišnjaku pružili prvu pomoć te ga prevezli na daljnje liječenje u riječku bolnicu.

Iz policije navode da je riječ o muškarcu koji je pod utjecajem alkohola upao u more.

Na tom dijelu riječke luke veća je dubina mora, a jake su morske struje, pa je, kažu, velika sreća u nesreći što je pomorski policajac vidio unesrećenoga te ga uz pomoć dobronamjernog prolaznika i svojih kolega, spasio od mogućeg utapanja.

Iz Primorsko-goranske policijske uprave zahvalili su kolegi na požrtvovnom činu, kao i građaninu, stranom pomorskom kapetanu, te svim ostalim sudionicima događaja.

27. ožujak 2023 23:53