StoryEditorOCM

milijuni u pepeluProcijenjena šteta na brodu koji prevozi luksuzne automobile mogla bi biti daleko veća nego što se vjerovalo

Piše Mozaik SD
23. veljače 2022. - 13:23

Od prošloga tjedna u na području Azora gori brod 'Felicity Ace', koji prevozi oko 4000 Volkswagena i Porschea. 

Svi članovi posade su spašeni, ali portugalska mornarica javlja da je požar gotovo nemoguće ugasiti, premda to vatrogasni brodovi pokušavaju učiniti. Zapalili su se i električni automobili pa je proces gašenja još teži, prenosi HAK

'Felicity Ace' krenuo je na putovanje iz Emdena u Njemačkoj 10. veljače te je trebao biti u SAD-u 23. veljače.

Brod je prevozio otprilike 4000 automobila, uključujući Porschee, Lamborghinije, Audije i VW-e. Teret je uključivao 1100 Porschea i oko 190 Bentleya, od kojih su mnogi po narudžbi kupaca u SAD-u.

Procijenjeni trošak požara Felicity Ace mogao bi biti daleko veći nego što se vjerovalo zbog visoke vrijednosti luksuznih automobila.

Savjetodavna tvrtka za rizike Russell Group procjenjuje da ukupna vrijednost vozila u vozilu premašuje 400 milijuna dolara, plus još 38 milijuna dolara u robi koja nije za vozila. Pod pretpostavkom da su plovilo i cijeli teret za otpis, očekuje se da će taj događaj rezultirati s najmanje 155 milijuna dolara gubitka za VW Grupu, bez obzira na osiguranja, navodi HAK.

26. travanj 2024 13:48