StoryEditorOCM

luka rijekaPromet na kontejnerskom terminalu Brajdica i dalje raste, a zapošljavaju se i novi radnici

10. ožujka 2022. - 09:15

Na kontejnerskom terminalu Brajdica kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata promet i dalje raste pa je u prva dva mjeseca ove godine porastao za 30 posto u odnosu na prva dva mjeseca lani, a zapošljavaju se i novi radnici, priopćeno je u srijedu iz Jadranskih vrata.

Naime, na početku ožujka u stalni radni odnos primljeno je sedam radnika čime je sada u tvrtki 206 stalno zaposlenih, a s kooperantima više od 250. U Jadranskim vratima podsjećaju da je 2011., kada je International Container Terminal Service (ICTSI) preuzeo upravljanje, u Jadranskim vratima bilo 100 izravno zaposlenih radnika.

“Na temelju pozitivnih projekcija razvoja riječke luke, nastavljamo s povećanjem radne snage. Od sredine 2019. zaposlili smo 37 novih radnika, stvarajući nove prilike za zapošljavanje u Rijeci i Hrvatskoj," izjavio je izvršni direktor Jadranskih vrata Emmanuel Papagiannakis, dodavši da promet na Brajdici i dalje raste.

Prema podacima iz izvješća za prošlu godinu, u 2021. je na tom terminalu prekrcana 312.321 kontejnerska jedinica (TEU) ili tri posto više nego 2020. godine.

Iz Jadranskih vrata ističu uspješnu suradnju s lokalnom zajednicom, Pomorskim fakultetom u Rijeci, Pomorskom školom Bakar i drugim obrazovnim institucijama logističkog usmjerenja.

19. travanj 2024 01:59