StoryEditorOCM

BABLJE LJETORegate u podsezoni su svima najslađe, u subotu iz obnovljene Zente kreće 15. izdanje Šoltanske

Piše Sandra Barčot
5. listopada 2022. - 20:00

Više od dvjesto jedriličara na preko 50 jedrilica najavilo je sudjelovanja na ovogodišnjoj 15. po redu „Šoltanskoj regati krstaša” koja je na rasporedu ovaj vikend, a sve u organizaciji splitskog Jedriličarskog kluba Zenta.

 

- U subotu (8. listopada) flota će startom u 11 sati ispred splitske lučice Zenta zajedriti put Šolte, na cilj u uvali Stomorska. A naši domaćini na škoju – Udruga Rusmarin i PŠRD Pelegrin - dočekat će posade uz domicilne specijalitete.

Nakon te dobrodošlice, slijedi u 20 sati na stomorskoj rivi i koncert Giuliana - doznajemo od Igora Petrovića, tajnika JK Zenta.

Povratak jedriličarske karavane je u nedjelju (9. listopada) sa startom u 10.30 sati prema nešto manje od 10 nautičkih milja udaljene ciljne linije ispred lučice Zenta.

- Proglašenje pobjednika, najbržeg broda u realnom jedrenom vremenu, te tri prvoplasirana krstaša u skupinama, zakazali smo u 19 sati u prostoru kluba, uz domjenak dakako - najavljuje i feštu na kopnu, nakon one na moru, Damir Dominović, predsjednik kluba organizatora ove mnogima omiljene dvodnevne regate.

03. svibanj 2024 15:49