StoryEditorOCM

omiljena šetnicaRiječki lukobran opremljen novom ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom, projekt je vrijedan oko 1,4 milijuna kuna

6. kolovoza 2022. - 11:00

Radovi ugradnje led rasvjete na Riječkom lukobranu su završeni, u projektu vrijednom oko 1,4 milijuna kuna, pa je lukobran, koji je i omiljena riječka šetnica, opremljen ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom, izvijestili su iz Lučke uprave Rijeka.

Ugradnja led rasvjete na Riječkom lukobranu je sufinancirana europskim sredstvima iz projekta Susport, Interreg Italy – Croatia.

Veći dio, 85 posto novca osigurano je iz tog programa, a 15 posto su vlastita sredstva Lučke uprave Rijeka.

Radove je obavila tvrtka Elektro-energetika, u nekoliko faza, a obuhvatili su zamjenu stupova i ugradnju led rasvjete na oko 1700 metara lukobrana.

Tako je Riječki lukobran opremljen ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom koja omogućava minimalnu potrošnju električne energije, niske troškove održavanja i minimalnu emisiju ugljičnog dioksida.

U projektu Susport, Interreg Italy – Croatia ukupni proračun Lučke uprave Rijeka iznosi oko 3,3 milijuna kuna, a dio tog novca utrošit će se za nabavu električnog vozila i ugradnju punionice za električne automobile na početku lukobrana, ističu iz riječke Lučke uprave.

26. travanj 2024 00:45