StoryEditor

ronioci, javite se!‘Sea Star‘ i ove godine organizira akciju čišćenja podmorja: Molunat je na udaru najjačih vjetrova pa se uvala napuni velikom količinom smeća

Piše OM
18. svibnja 2021. - 10:45

Ronilački centar “Sea Star” iz Molunta i ove godine organizira ekološku akciju čišćenja podmorja. EKO akcija će se održati u mjestu Molunat, 40 km južnije od Dubrovnika, 12. lipnja, s početkom u 10 sati.

Mjesto Molunat, zbog svog geografskog položaja na udaru je najjačih vjetrova jer je na otvorenom moru. Samim time svake godine veća količina smeća dopluta na plaže, a veliki dio i potone. 

Specifično je da djeluju morske struje te se to smeće nakuplja na određenu lokaciju u uvali. 

Ovim putem pozivaju se svi dobrovoljci da im se pridruže, a posebice ronioci. 

Također, za sve oni koji ne rone biti će organiziran program skupljanja otpada s plaža i otoka.

Dobne granice nema, bitno je da se uz čišćenje i dobro zabavimo te mogu sudjelovati i oni najmlađi uz prisustvo roditelja. 

Akcija je volonterskog tipa te je otvorena za sve vrste donacija. 

Okupljanje za akciju je u 10 sati na rivi u Moluntu te organizatori akcije osiguravaju prijevoz ronioca na lokalitete ronjenja. 

Nakon akcije, organizatori će svim dobrovoljcima zahvaliti na sudjelovanju te će biti organizirana zakuska. 

Prošle je godine u akciji čišćenja u Moluntu sudjelovalo preko sto vrijednih aktivista. Prikupili su 1200 vreća ili 5 tona otpada. 

Ronioci se zbog pripreme ronilačkih boca, opreme i smještaja moraju prethodno najaviti na kontakt broj +(385) 99 335 2700 ili divingseastar@gmail.com 

Više o programu možete pročitati ovdje: 

https://www.facebook.com/events/521353635895109/

24. rujan 2022 23:38