StoryEditorOCM

‘nismo više moćni‘Sindikalist Brodosplita: Kao da su radnici krivi gdje rade. Oni samo dođu raditi i ne znaju rade li na mjestima koja su isplativa ili nisu

Piše Split SD
31. svibnja 2022. - 20:34

Pavle Matošić iz Nezavisnog sindikata Brodosplit gostovao je u RTL-u Danas i rekao da se ne zna tko bi od 1700 trenutnih zaposlenika škvera mogao ostati na radnom mjestu.

Naveo je i kako ga posebno živcira da je kriterij pri odlučivanju tko je višak, a tko ne, to na kojem mjestu radi. Navodno, veli, višak su oni koji rade na mjestima koja nisu isplativa.

- Kao da su radnici krivi gdje rade. Oni samo dođu raditi i ne znaju rade li na mjestima koja su isplativa ili nisu - poručuje Matošić.

Na pitanje gdje je sindikalna snaga, tvrdi kako je ona oslabila jer su u Brodosplit stigli novi radnici i koji nisu zainteresirani uključiti se u sindikat.

- Nismo više moćni kao što smo nekad bili - ističe, dodajući da su ministru poslali pismo da ih primi, ali i kako prognoziraju da su male šanse da se to dogodi.

Govori da, vodeći se logikom koja se plasira u javnosti, se može zaključiti kako će ostati samo radnici koji rade na brodovima koji su praktički završeni ili oni koji rade brodove za vojsku.

Svakako, u srijedu bi se Uprava Brodosplita trebala oglasiti i razjasniti neka od ovih pitanja.

25. travanj 2024 17:46