StoryEditorOCM

mala jarugaSkradin je konačno dobio modernu luku za lokalno stanovništvo, kreće borba za vezove

Piše Toni Veljača/Šibenski.hr
11. listopada 2023. - 12:53

Narednih gotovo pa mjesec dana u Skradinu će, nema sumnje, trajati prava borba za nove vezove, izgrađene u sklopu netom dovršenog projekta rekonstrukcije komunalne luke Mala jaruga. 

Riječ je o projektu na kojem su radovi započeli još krajem prošle godine, a na čiji su konačni završetak, Skradinjani nestrpljivo čekali. Razumljivo, brodova u tom malom gradiću, nadaleko poznatom po nautičkom turizmu, je poprilično, a vezova, za sve, ipak nedovoljno. 

Konačno, rekonstrukcijom Male jaruge, Skradin je dobio malu modernu luku u kojoj će napokon biti omogućen siguran privez za ukupno 37 manjih plovila, a koji će, vrijedi napomenuti, biti namijenjeni isključivo lokalnom stanovništvu.

Dakle, pravo korištenja stalnog veza, kako je navedeno u natječajnoj dokumentaciji, imaju sve fizičke i pravne osobe koje su vlasnik ili korisnik plovila, a imaju prebivalište ili sjedište na području jedinice lokalne samouprave ili plovilo koje pretežito boravi na tom području i upisano je u upisnik brodova nadležne lučke kapetanije ili očevidnik brodica nadležne lučke kapetanije ili ispostave i za korištenje kojeg se zaključuje Ugovor o korištenju stalnog veza s Lučkom upravom. 

Dodajmo kako je projekt rekonstrukcije Male jaruge vrijedan 663 tisuće eura, a financirala ga je županijska Lučka uprava u suradnji sa Županijom šibensko-kninskom te Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

– Izgrađena je obala u dužini od 130 metara, uz to je napravljen i novi ponton za veslačke čamce, veličine 60 četvornih metara – rekao nam je gradonačelnik Skradina, Antonijo Brajković, u nedavnom razgovoru na naš portal

image

Gradonačelnik Skradina Antonio Brajković

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Natječaj za vezove, koji predstavljaju jedno od najznačajnijih ulaganja u lučku infrastrukturu na području grada, raspisala je nadležna Lučka uprava Šibensko-kninske županije, a trajat će sve do 6. studenog ove godine.

image

Panorama grada Skradina
 

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
15. srpanj 2024 14:54