StoryEditorOCM

radničke akcijeSkupština Sindikata pomoraca u Plovputu: ‘Ili povećanje plaća ili industrijske akcije!‘

Piše M. I.
21. ožujka 2024. - 08:52

Jednoglasan je stav pomoraca i radnika da traženo 12 postotno povećanje plaće u kontekstu nedavnih, mnogo značajnijih povećanja plaća kolega koji rade u državnim službama, nipošto nije neumjereno, zaključeno je na Skupštini Sindikata pomoraca Hrvatske u Plovputu na kojoj su uz članove SPH nazočili i drugi radnici.

Naprotiv, takvo povećanje ne bi uspjelo ni izjednačiti efekt inflacije u proteklim godinama. Pomorci i radnici su spremni na industrijske akcije ukoliko u sljedeća dva tjedna ne dođe do dogovora Uprave i Pregovaračkog odbora sindikata.

Nadzorni odbor Plovputa je za danas, 18. ožujka sazvao izvanrednu sjednicu na kojoj je jedina točka Dnevnog reda traženje sindikata koji djeluju u Plovputu. Očigledno da je Nadzorni odbor ozbiljnije shvatio traženja radnika Plovputa nego je to napravila Uprava na inicijalnim, po njima neslužbenim (?!) pregovorima.

Sljedeći krug pregovora zakazan je za 2. travnja, kada ćemo znati je li prevladao razum ili krećemo s organiziranjem industrijskih akcija. O istima će odluku donijeti povjereništvo i vodstvo SPH u dogovoru sa Sindikatom djelatnika Plovputa.

Nije upitna privrženost pomoraca i radnika Plovputu, ali nedopustivo je da vlasnik - RH nekome bude majka, a nekome maćeha, zaključio je glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan.

13. travanj 2024 05:54