StoryEditorOCM

sanacija na čiovuSlatinjani: Već godinu dana gledamo ogromnu rupu na pristaništu! Maroević: Tek na trećem natječaju dobili smo izvođača, radovi sredinom rujna

Piše Sandra Barčot
19. srpnja 2021. - 12:05

– Radovi na sanaciji oštećenog mula u Slatinama startaju nakon sezone, znači 15. rujna. Nakon tri natječaja sada imamo potpisan ugovor s izvođačem radova i sve će biti sanirano – kazuje nam Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, reagirajući na prozivanja mještana Slatina, mjesta na otoku Čiovu koje administrativno pripada Gradu Splitu, kako već godinu dana gledaju ogromnu rupu na mulu u mjesnom pristaništu.

Stoga su mještani tražili od nadležnih brzu reakciju, a Dražen Baras nam je poslao fotografije uništenog mula, rupe koja "zjapi" punih dvanaest mjeseci.

Pojašnjava nam prvi čovjek regionalne ustanove zadužene za luke naše županije kako, nažalost, zadane procedure diktiraju ritam izvođenja radova "teških" 750.000 kuna.

– Prvi natječaj za izvođača radova objavljen je prije šest mjeseci, no na njega se nitko nije javio. Slijedio je drugi, no morali smo odustati jer izvođač nije ispunjavao sve zadane uvjete. Tek na trećem, ponovljenom natječaju, dobili smo izvođača radova, a to je tvrtka "Grom" iz Omiša. Ugovor je potpisan, no radovi će početi tek nakon ljetne sezone. Dogovorili smo to s domicilnim sportskim društvom, budući da nema smisla u srcu sezone izvoditi radove. Oni su ogradili rupu, i odmah 15. rujna kreće se sa sanacijom – pojašnjava Maroević.

Sama sanacija mula trebala bi trajati mjesec i pol dana, pa će se Slatinjani, ali i njihovi gosti, moći sigurno šetati mulom koji s jedne strane omeđuje i javnu plažu. 

19. travanj 2024 12:50