StoryEditorOCM

je li moguće?Šok u Podgori: usred bijela dana ukradeno sidro teško 10 tona i vrijedno oko 10 tisuća eura! ‘Navodno je završilo u dvoru jednog privatnika‘

Piše Dijana Turić/Makarska kronika
27. travnja 2021. - 08:41

Sidro teško 10 tona i vrijedno oko 10 tisuća eura, nestalo je iz Podgore, a nalazilo se na rtu Ijak pored hotela "Sirena". Tko je ukrao sidro, za sada se još ne zna, a najvjerojatnije će biti poznato kada makarska policija odradi svoj posao. Naime, kako su nam kazali iz PU splitsko-dalmatinske, policija je prošlog petka zaprimila prijavu o krađi.

– Zaprimili smo prijavu, te radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja poduzimamo mjere i radnje iz nadležnosti policije – naveli su iz PU splitsko-dalmatinske. Inače, u Podgori se oko 30 godina nalaze četiri velika sidra, i to jedno na Čakljama, jedno na Trgu don Mihovila Pavlinovića, i dva, od kojih je sada jedno ukradeno, na rtu Ijak.

Svašta se priča

Kako nam je kazao Podgoranin Gojmir Šunde, sidra je na poklon za Podgoru dobio i donio upravo on.

– Sidra su dovezena 1993. ili 1994. godine iz Splita iz tvrtke "Brodosplit", jer sam ja tada kao kapetan radio u "Brodospasa". Ovo sidro na rivi teško je 20 tona i košta oko 20 tisuća kuna, dok je ono ukradeno teško 10 tona i košta oko 10 tisuća eura, te se i sam policajac začudio kada sam došao prijaviti krađu. Iz podgorskih kuloara doznao sam da je sidro ukradeno usred bijela dana i da su ga odvezli autodizalicom, navodno je završilo u dvoru jednog privatnika kojemu je poklonjeno, ali narod svašta priča tako da se istina ne može znati dok policija ne dovrši kriminalističko istraživanje – kaže nam Šunde.

Zbog krađe vrijednog sidra kontaktirali smo i podgorskog načelnika Antu Miličića, koji nam je kazao da je upravo on i pozvao policiju.

– Ništa vam ja ne znam, samo sam postupio kako je i trebalo i pozvao policiju – kazao je Miličić.

19. travanj 2024 16:22