StoryEditor

spasioci na mukamaNa talijanskom trajektu koji je izgorio u blizini Krfa pronađen živ mladić, u kamionu pronađeno tijelo muškarca

20. veljače 2022. - 19:41

Truplo muškarca pronađeno je u nedjelju poslijepodne u izgorjelom kamionu na talijanskom trajektu koji se zapalio blizu grčkog otoka Krfa, doznaje se od vatrogasne službe.

Ovo je prva žrtva od jedanaest putnika, vozača kamiona, koji su se nakon požara vodili kao nestali, potvrdila je grčka obalna straža za francusku novinsku agenciju.

U nedjelju ujutro je putnik na talijanskom trajektu pronađen živ, što je potaknulo optimizam vlasti i obitelji nestalih.

No u akciji spašavanja još četiri do pet putnika koji su navodno bili živi, pronađeno je samo izgorjelo truplo muškarca u kamionu koji je bio na trajektu, priopćili su grčki vatrogasci.

U nedjelju ujutro u stražnjem dijelu trajekta pronađen je živ 21-godišnji bjeloruski vozač koji je primijećen tek kad je trajekt dovučen na tri km od Krfa, izvijestila je grčka obalna straža.

Trajekt Euroferry Olympia talijanske kompanije Grimaldi zapalio se u petak rano ujutro na putu u talijansku luku Brindisi, dva sata nakon isplovljavanja iz grčke luke Igoumenitse. Na njemu je bilo 290 ljudi, među kojima 51 član posade.

image
AFP

Dosad je spašeno 279 ljudi i dva ilegalna afganistanska migranta, što potiče bojazan od većeg broja nestalih.

Jedanaest vozača se još vode kao nestali, sedam Bugara, tri Grka i Turčin. Nacionalnost pronađene žrtve još nije poznata.

"Potraga se nastavlja, ali pristup nekim mjestima je nemoguć",  rekao je pripadnik spasilačke službe Andreas Korikis.

Trajekt je prevozio 800 m3 loživog ulja i 23 tone "opasnih korozivnih proizvoda", navodi talijansko ministarstvo okoliša.

Grčka služba za pomorske nesreće vodi istragu. No čini se da je požar buknuo na kamionu parkiranom u trupu broda.

Vozači su rekli da su radije spavali u kamionu nego u prekrcanim kabinama.

Trajekt, sagrađen 1995., uspješno je prošao sigurnosnu provjeru 16. veljače, dodaje kompanija Grimaldi.

image
Euroferry Olympia
AFP
image
Euroferry Olympia
AFP
05. listopad 2022 08:02