StoryEditorOCM

plava vrpca vjesnikaSpasili 36 migranata u Egejskom moru: četvorici policijskih službenika Postaje pomorske policije iz Dubrovnika uručene plakete

Piše OM
26. veljače 2021. - 08:14

Četvorici policijskih službenika Postaje pomorske policije iz Dubrovnika, zapovjedniku ophodne brodice Sveti Duje Vedranu Crniću, upravitelju stroja Mati Batinoviću te mornarima Ivanu Šutalu i Ivanu Deliću u četvrtak su u dubrovačkom uredu Sindikata pomoraca Hrvatske uručene plakete za nominaciju za Plavu vrpcu vjesnika 2020, objavio je SPH na svojoj web stranici.

Plakete im je uručio glavni tajnik SPH Neven Melvan, a tamo je bila i novinarka Božica Đurđević s radija Dubrovnik, koja ih je i nominirala.

Podsjetimo, dubrovačka četvorka spasila je 36 migranata u Egejskom moru, 10. veljače 2020., u sklopu Frontexove misije POSEIDON 2020. Nesretnici su plutali u gumenom čamcu, a među njima je bio veliki broj djece i žena. Zbog pothlađenosti neke od žena su bile u besvjesnom stanju. Hrvatski policajci svih su zbrinuli na brodu te prevezli na sigurno gdje im je pružena medicinska pomoć.

Plakete u povodu nominacije uručene su im neposredno pred odlazak u iduću misiju u Grčku.

19. travanj 2024 07:08