StoryEditorOCM

bogat programSplit domaćin susreta studenata i profesionalaca iz yachting industrije, stižu najjače charter firme na Jadranu

Piše Sandra Barčot
18. ožujka 2023. - 08:46

Hrvatska charter flota među svjetskim je liderima, te sa flotom većom od 4000 brodova, držimo 40 posto ukupnog charter tržišta!

No što je s djelatnicima u ovoj izuzetno unosnoj gospodarskoj grani, rijetkom industrijom gdje bilježimo samo – rast?

Odgovore na ovo, ali i mnogobrojna pitanja ponudit će "Students & Yachting Open Days", susret studenata i profesionalaca iz yachting industrije koji je zakazan za petak (24. ožujka 2023.), na splitskom sveučilišnom Kampusu u "zgradi tri fakulteta", aula PMF-a i dvorana A03, u vremenu od 10 do 15 sati.

Detalje o studentskim poslovima u yachtingu, kao i odgovore zašto je posao u yacht charteru najbolji baš za njihovu populaciju, pa koje su to profesionalne karijere unutar industrije, kao i upit jesmo li svjesni veličine, snage, dosega, perspektive yachting industrije na Jadranu, te ima li Sveučilište u Splitu odgovor na potrebe tržišta, kao i koja je važnost sportsko rekreativnog jedrenja za nautičku industriju – bit će iznijeti na planiranoj panel raspravi.

Sudionici su: prof. dr. sc. Pero Vidan dekan Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Domagoj Milišić direktor čarter tvrtke Croatia Yachting, Ivan Kljaković-Gašpić hrvatski jedriličarski olimpijac, Marko Rogošić voditelj prodaje u Euromarine charteru, Filip Miroić student i doc. dr. sc. Luka Pezelj kao moderator.

Nakon panela, profesionalni djelatnici charter industrije, studente će upoznati sa svim čarima poslova od voditelja rezervacija, booking agenta, recepcionara u charter bazi, voditelja charter baze (charter base manager), voditelja flote, tehničara u charter bazi, skipera, hostesa, savjetnika za prodaju plovila, yacht brokera, voditelja postprodaje (aftersales manager), voditelja marketinga, itd.

Ujedno će biti održan i "Sajam poslova u yachtingu", koji dovodi predstavnike najvećih charter tvrtki na Jadranu, a koje će zainteresiranima predstaviti svoje potrebe, te prezentirati uvjete i pogodnosti rada u toj industriji.

Najsretniji sudionici imat će priliku iskusiti regatno jedrenje i yachting iz prve ruke, već 25. i 26. ožujka, budući je za deset najsretnijih studentica i studenata "Students & Yachting Open Days" osigurana jedrilica, startnina i skiper za sudjelovanje na Drugoj humanitarnoj regati hrvatskih skipera.

19. travanj 2024 18:59